Het drievoudige snoer – Nelson Foendoe

Maatschappelijke problemen houden iedereen bezig: politici, consumenten, managers. De ene groep wil meer marktconforme oplossingen, de andere wil meer bemoeienis van de overheid. In de loop van de tijd heeft men op alle mogelijke manieren het accent verlegd, echter zonder bevredigend resultaat. Het boek ‘Het drievoudige snoer. Hoe je effectief je beroep kunt integreren met je geloof’ van Nelson Foendoe is verkrijgbaar bij Chr. Boeksjop Rinnah! Voor meer informatie en om te bestellen, zie: http://www.rinnah.nl/nl/product/9789990419122/drievoudige-snoer.html

Inhoud:

In het Drievoudige snoer, legt de schrijver uit waarom zowel de markt als de overheid in gebreke blijven. De ontbrekende elementen zijn terug te vinden in de persoon van Jezus Christus. Een nieuw leven in Christus voegt waarde toe aan het marktdenken en het functioneren van de overheid. Het voorbeeld van Almolonga in Guatemala is tekent zich nadrukkelijk af. Voor de jaren 70 vierden angst, armoede en criminaliteit hoogtij in deze stad. Door de kracht van God sloeg de situatie daarna helemaal om, zowel in materieel als in geestelijk opzicht. Gezinnen werden herenigd, boeren gezegend met overvloedige oogsten en gevangenissen liepen leeg. In dit boek onthult de schrijver hoe dit in zijn werk is gegaan en wellicht weer kan gaan.

Nelson Foendoe (1946) is van huis uit werktuigbouwer. In 1984 heeft hij een eerstegraads onderwijsbevoegdheid gehaald in macro-economie en statistiek en heeft tot zijn pensionering Algemene Economie gedoceerd om de bovenbouw van het HAVO en het VWO. In 2004 werd hij benoemd tot voorganger van Iglesia Bida Nobo te Rio Canario op Curacao waar hij tot op heden dient.

Opmaak 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s