Roman Als je nu blijft zwijgen. Een fascinerende hervertelling van het boek Ester – Kate Breslin

De roman ‘Als je nu blijft zwijgen’ van Kate Breslin is verkrijgbaar bij Chr. Boeksjop Rinnah! Voor meer informatie en om te bestellen, zie: http://www.rinnah.nl/nl/product/9789023994824/als-je-nu-blijft-zwijgen.html

Inhoud:

Het is 1944. Ternauwernood ontkomt de Joodse Hadassa Benjamin aan het vuurpeleton – maar wordt vervolgens gedwongen om te gaan werken voor SS-Commandant Arik von Schmidt in doorgangskamp Theresienstadt. Met eigen ogen moet ze toezien hoe haar volksgenoten naar Auschwitz gedeporteerd worden. Hoewel haar valse naam Stella Muller en haar baas Arik haar enige bescherming bieden heeft ze, omringd door zoveel gruwelen, het gevoel door God verlaten te zijn.
Dan blijkt de commandant genegenheid voor haar op te vatten, en ontvouwt zich voor Stella een unieke kans om haar volk – of althans de kinderen, en daarmee de toekomst van haar volk – te redden. Maar de prijs is hoog. Wanhopig vraagt Stella zich af of God haar hier geplaatst heeft met het oog op een tijd als deze. Zou ze nog kunnen blijven zwijgen? Maar hoe moet ze haar mensen redden als ze zichzelf niet eens redden kan?

Een indrukwekkende parallelvertelling van het Bijbelboek Ester, en tegelijk een ontroerende roman over een Joodse vrouw die op een cruciaal moment voor allesbeslissende keuzes komt te staan.

Als je nu blijft zwijgen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s