Toen ik zweeg POD. Een andere kijk op rugpijn en lichamelijke klachten – Nicky Robinson

‘Toen ik zweeg…’ is een getuigenis en studie. Hoe het ontdekken van de relatie tussen emotioneel trauma en lichamelijke kwalen mijn leven veranderde en mijn lichaam hersteld heeft. ‘Toen ik zweeg’ is verkrijgbaar in de (web)winkel van Chr. Boeksjop Rinnah! Voor meer informatie en om te bestellen, zie: http://www.rinnah.nl/nl/product/9789086030736/toen-ik-zweeg-pod.html

Inhoud:

In onze westerse wereld hebben steeds meer mensen met chronische klachten te maken. De klachten kunnen variëren van onder andere spierpijnen in de rug, schouder en nek, tot regelmatige verkoudheid, maag-darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid en tintelende ledematen. Psychische klachten, zoals slaapproblemen, somberheid en onrust, kunnen eveneens voorkomen; vaak treden ze tegelijkertijd met de lichamelijke klachten op. De klachten kunnen het gevolg van zijn van emotionele spanningen en overbelasting. Deze zogenaamde psychosomatische klachten –of Mind Body klachten, zoals ze in dit boekje worden genoemd- veroorzaken niet alleen pijn, verdriet en ongemak, maar zorgen ook vaak voor onbegrip bij de omgeving.

Volgens de Amerikaanse arts Dr. J.E. Sarno zijn onze opgeslagen maar verborgen trauma’s, emotionele herinneringen en angsten de oorzaak van deze lichamelijke aandoeningen. De spanningen gaan zich vroeg of laat lichamelijk of psychisch uiten. Toch kunnen we volledig herstellen van deze aandoeningen wanneer we gaan leren en accepteren dat onbewuste emotionele processen de chronische klachten veroorzaken.

Door te onderzoeken wat de connectie tussen emotionele blokkades en de lichamelijke ongemakken is, zullen de klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Het betekent dat je jezelf beter leert kennen en dat je weer kunt genieten van het leven zoals God dat bedoeld heeft.

Nicky Robinson werd in 1950 geboren in Amsterdam. Na twee jaar verhuisde ze naar Haarlem, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze is sinds 1972 gehuwd en heeft drie dochters en vijf kleinkinderen. In 1981 emigreerde ze met haar gezin naar Canada, waar ze in 1984 christen werd. In 1985 keerde de familie terug naar Nederland. In 1996 richtte ze naar aanleiding van een visioen stichting De Goed Nieuws Bus op. De stichting heeft een christelijke boekenwinkel op wielen: de Goed Nieuws Bus. Sinds 15 jaar is ze werkzaam als pastoraal hulpverleenster, waarvoor ze verschillende cursussen volgde. 

Verschenen: 2014.

Toen ik zweeg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s