Rinnah recensie speelfilm The desperate, een korte oorlogsfilm met een aangrijpend thema.

Lees hier de Rinnah recensie van de dramafilm ‘The desperate’: “Korte dramafilm met een aangrijpend thema! Hoe ver gaat een mens om zijn eigen leven of het leven van een geliefde te redden? Dat is het ethische dilemma waar de Joodse gevangene van een concentratiekamp voor komt te staan. Tegelijkertijd schijnt dit ethische issue geen belemmering te zijn voor de Duitse generaal… Film met goede dialogen en een ontroerend slot!” (4 sterren)

Inhoud film:

De nacht valt in het Duitse concentratiekamp als een Joodse gevangene zich bij een Nazi generaal moet melden. De zoon van de generaal ligt op sterven en zijn enige kans op overleven is een operatie door de gerenommeerde Joodse chirurg. Deze weigert om de gehate vijand te helpen, hij heeft immers niets te verliezen. Als hem in ruil voor de operatie echter de vrijheid geboden wordt, komt hij voor een onmogelijk ethisch dilemma te staan.
THE DESPERATE is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film bepaalt je op een bijzondere manier bij rechtvaardigheid, genade en de menselijke waardigheid. THE DESPERATE won niet minder dan 67 prijzen, waaronder de prijs voor ‘Best Short Film’ op het Hollywood Film Festival. Volgens de internationale jury van het ‘Levante International Film Festival’ in Italië is de film ‘een meesterstuk’.

Trailer film:

Verschenen: april 2016. 

The desperate

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s