Nu in de (web)winkel: Koffie met kardemom – Ghada Sukkar

Inhoud van de (herziene) roman ‘Koffie met kardemom’: 

Ze zijn welvarend en graag gezien in de high society van Basra, Irak, de christelijke broers Saliem en Jamil Safi en hun echtgenotes, de zussen Merjam en Roza. Het is de tijd van het Britse mandaat over Irak. In de jaren die volgen verandert het leven van de familie onherkenbaar – de zonen en dochters gaan studeren, worden verliefd en trouwen, ze worden politiek actief in een klimaat van toenemende repressie. Hoe blijven de familieleden in voor- en tegenspoed vasthouden aan de waarden die hen zo na aan het hart liggen: liefde, geloof, hoop en trouw?

Koffie met kardemom is een familiekroniek in romanvorm, een literair werk met autobiografische elementen.
Deze roman dompelt je onder in een kleurrijke cultuur. Het vertelt het verhaal van het Iraakse volk, vanuit het perspectief van een christelijke familie.

De uit Irak afkomstige auteur Ghada Sukkar (kwam in 1987 al naar Nederland) schrijft uit eigen ervaring. Ze roept een wereld op die tot de verbeelding spreekt, schrijft over mensen van vlees en bloed die het leven in alle hevigheid beleefd, gedeeld en doorgegeven hebben. Ghada is civiel ingenieur en werkte als landenmanager voor Irak bij de christelijke hulpverleningsorganisatie Dorcas. Ghada werkt momenteel op het hoofdkantoor van Dorcas Nederland op het gebied van strategische relaties.

Voor de liefhebbers van bijvoorbeeld ‘De vliegeraar’ en ‘Duizend schitterende zonnen’. 

Deze roman verscheen in 2006 bij uitgeverij De Geus onder de titel De schatkamer van Babylonië. Deze herziene en bijgewerkte uitgave verschijnt met epiloog op een moment dat de kwesties over het Midden-Oosten, migratie- en vluchtelingenstromen uiterst actueel zijn. 

Verschijnt: half september 2016. 

Verkrijgbaar in onze webwinkel! Voor meer informatie en om te bestellen, zie: https://www.rinnah.nl/nl/product/9789033801150/koffie-met-kardemom.html

koffie-met-kardemom

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s