Over Rinnah

Welkom op het weblog van Rinnah, chr. boeken & cadeaus!
Rinnah is een leuke, maar bovenal gezellige winkel! Je kunt bij ons terecht voor bijbels en boeken, muziek in diverse stijlen, films en documentaires, (leuk geprijsde) geschenken & wenskaarten. Er wordt veel aandacht gegeven aan sfeer, gezelligheid en inpakken van cadeaus. Jong en oud komt graag in de winkel. Ons streven is dat iedereen zich thuis voelt in Rinnah. Niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een praatje of om anderen te ontmoeten. WELKOM!

Foto pand Rinnah veraf

Op 19 april, Goede Vrijdag, sluit onze winkel om 17.00 uur. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is onze winkel de gehele dag gesloten!

Openingstijden:

maandag Gesloten
dinsdag 9.00 – 17.30 uur
woensdag 9.00 – 17.30 uur
donderdag 9.00 – 17.30 uur
vrijdag 9.00 – 21.00 uur
zaterdag 9.00 – 17.00 uur

In de winkel aan de Peulenstraat 245, Hardinxveld-Giessendam, verkopen wij de Nationale Boekenbon Cadeaukaart, de Rinnah cadeaukaart en de Nationale Entertainment Card. We nemen deze ook in.
Verder kunt u de VVV- Cadeaubon & Cadeaukaart en de HAGI BON bij ons inleveren.

Op de website kunt u betalen met uw Nationale Boekenbon Cadeaukaart en de VVV Cadeaukaart.
Het betalen met de Rinnah Cadeaukaart is in ontwikkeling. 

Adres:

Peulenstraat 245
3371 AM Hardinxveld-Giessendam

T (0184) 67 02 76
info@boeksjoprinnah.nl

BTW NL 806515983B01
KvK Rotterdam 23089015

Routeplanner

De naam Rinnah
De naam Rinnah vind je verschillende keren in de bijbel en betekent: “een roep van vreugde, roepen, luid roepen in overwinning, zingen”.

Rinnah beschrijft het vreugdevolle roepen in een tijd van grote overwinning. Spreuken 11:10 beschrijft de vreugde van de rechtvaardigen wanneer de slechte, goddeloze mensen worden uitgeschakeld. Sefanja 3:17 zegt letterlijk dat God zal dansen vanwege Zijn geliefde volk met zingen of een roep van vreugde.

Geschiedenis
Eind 1997 ontstond bij een aantal mensen het idee om een christelijke boekwinkel te beginnen. Dit werd realiteit in maart 1998. Toen opende Rinnah haar deur op Buitendams 52. Dit bleek al snel te klein en werd er gezocht naar een grotere locatie. Na een korte tussenstop op Buitendams 16 arriveerden we in het nieuwe pand aan de Peulenstraat 245.

Doel van de stichting
Chr. Boeksjop Rinnah is een onafhankelijke stichting. Het bestuur en de medewerkers komen uit diverse kerkelijke gemeenten. Het doel van de stichting is verspreiding van christelijke lectuur, muziek en multimedia om zo een bijdrage te leveren aan de verspreiding van het evangelie van Jezus Christus.

Vaste medewerkers
Bij Rinnah wordt gewerkt met vaste medewerkers en met vrijwilligers. In de winkel zijn 4 vaste medewerkers.

Vrijwilligers
Boeksjop Rinnah zou onmogelijk kunnen bestaan zonder de ongelooflijke enthousiaste inzet van vrijwilligers. Zij zijn actief bij het bedenken van nieuwe ideeën, het helpen/adviseren van klanten en andere werkzaamheden in de winkel. Het team van vrijwilligers is divers. Zij komen van alle mogelijke kerkelijke achtergronden. Zij werken soms voor een korte(re) tijd of juist jarenlang.

Advertisements

2 thoughts on “Over Rinnah

  1. Ik kan geen adres vinden bij Home of Over Ons, wel een paar straatnamen, maar ik heb geen idee welke stad of dorp….

    Tip: een te groot deel van de pagina wordt ingenomen door de header boven in, daardoor heb je bij het scrollen te weinig tekst in beeld. Het werkt wel, maar is gewoon niet prettig.

    Verder succes gewenst, de styling is wel aantrekkelijk!

    • Beste Henk,
      Bedankt voor uw reactie wat betreft het verkrijgen van (adres)gegevens van onze winkel en de lay out van onze weblog! Ik heb intussen gegevens aangevuld in ‘Over ons’. Het adres als ook de openingstijden staan vermeld! Met vriendelijke groet, Karin van der Staak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s