Nieuw: Uw koninkrijk kome wat komt. Met de Jood Jezus op weg naar Pasen – Anne Marie Booij

Jezus’ rotsvaste vertrouwen in Gods koningschap over deze aarde bepaalt zijn gang naar Pasen.
De evangelisten getuigen dat zijn inzet diep is geworteld in zijn joodse achtergrond.  Het boek ‘Uw koninkrijk kome wat komt. Met de Jood Jezus op weg naar Pasen’ is verkrijgbaar in de (web)winkel van Chr. Boeksjop Rinnah! Voor meer informatie en om te bestellen, zie: http://www.rinnah.nl/nl/product/9789023928546/uw-koninkrijk-kome-wat-komt.html

Inhoud:

In dit boek komen bekende teksten over het lijden, sterven en opstaan van Jezus aan bod. De auteur benadert deze teksten met aandacht voor de joodse vertelwijze. Dit werpt een ander licht op deze verhalen. We krijgen meer oog voor de joodse achtergrond van Jezus’ werk op aarde, zijn rotsvaste inzet voor Gods koningschap op deze aarde en zijn oproep tot omkeer. Bij de joodse achtergrond hoort het besef dat niemand de wijsheid in pacht heeft, maar dat je samen aan het leren bent. Dit boekje zet aan tot gesprek met elkaar over de tekst. Het kan worden gelezen in de Veertigdagentijd of Lijdenstijd.

Anne Marie Booij (1954) is voorganger bij het leerhuis de Valkenburcht in Maarsbergen. Zij is als geestelijk verzorger verbonden aan een organisatie die ondersteuning en zorg verleent aan mensen met een beperking.

Uw koninkrijk kome wat komt-omslag

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s